Oktatók - Bányai Petra
Elérhetőség

Bányai Petra

Rólam

 Bányai Petra vagyok, 1980- ban Szekszárdon születtem értelmiségi, pedagógus családban. Testnevelő, táncpedagógus és táncdalénekes végzettségekkel rendelkezem. Jelenleg Budapesten élek és tanítok.
 20 éves koromig zeneiskolában, kórusokban és zongoraművészek gondozásában, elsősorban klasszikus zenét tanultam. Könnyűzenei ízlésemet: jazz, blues, beat, hardrock, színvonalas alternatív-,pop- és világzene formálta. 21 éves koromtól zenekarokban (táncdal, pop, rock műfajokban) és jazz zongoristák kíséretében énekeltem.
 2004-ben ismerkedhettem meg a természetes dinamika megalkotójával, Szilágyi Marikával és azzal a metodikával, amit több évtizedes színpadi gyakorlat és (tanult) hangképző technikák egyesítésével, koncentráltan énekesek számára fejlesztett és tökéletesített.
 2006-ban (az OSZK szervezésében) táncdalénekesi kategória vizsgát tettem.
 2007-től - ugyancsak Marika inspiráló hatására és felkérésére- egyéni illetve kiscsoportos foglalkozások keretein belül énekesek hangképzésével foglalkozom.
 A természetes dinamika komplexen fejleszti a képességeket, emellett kiemelkedő készségszintű tudást ad és örökít. Az (ősi) testi képességek és a személyiség kéz a kézben, együtt fejlődik, ezáltal olyan alkalmazható tudást biztosít, amely utat nyit az érzelmi, valamint a művészi intelligencia őszinte, árnyalt és sokszínű színpadi megnyilvánulásaihoz.

Vissza